Radiostyrda flygplan radiostyrt flygplan radiostyrda bilar rc tanks båtar
Kategori: Klurigheter

Brott i blixtbelysning

Inskickad av Brott lönar sig aldrig, Skåne. Tack för bidraget

- Berätta när du var polis och fångade farliga bovar, farfar.
Den pensionerade kriminalkommissarien log åt sitt barnbarn Tobias.
- Så farliga bovar vet jag inte precis om jag har fångat. Men det är klart, jag har varit med om en hel del under åren. Du gnällde nyss över att det är tråkigt i skolan. Du sa att man måste lära sig mycket som man inte har nytta av senare i livet. Jag minns en händelse där jag gudskelov kom ihåg vad jag hade lärt mig en gång och fick fast en bedragare.
Holgerson tände sin gamla inrökta pipa och fortsatte berätta.
- Vi fick larm en varm sommarnatt om inbrott hos en förmögen man i stan. Han försökte inbilla alla att han var en skicklig affärsman. Men vi hade våra misstankar om att pengarna intjänades på tvivelaktiga affärer.
Nåja, vi åkte dit, och mannen tog emot oss i en morgonrock, och med ett sår i pannan. Han var mycket upprörd för han hade blivit bestulen på en dyrbar myntsamling som hade förvarats i ett glasskåp.
Jag förhörde honom, och mannen berättade att han hade vaknat av en våldsam åskknall – jag hade själv väckts av bullret. Han tog på sig morgonrocken och fick bråttom ner på bottenvåningen för att se att åskan inte slagit ner i huset.
När han befann sig i vardagsrummet följdes knallen av en kraftig blixt som lyste upp hela rummet. I skenet såg han en person stå framför skåpet och plocka ner mynt i en tygpåse. Mannen skrek och rusade fram för att gripa tjuven. Men fick en kraftig knuff och slog huvudet i dörrposten. Han blev liggande omtumlad på golvet och tjuven var förstås snabb att försvinna iväg med myntsamlingen.
När mannen blivit klar i skallen ringde han oss. Vi måste absolut sätta in alla resurser för att gå tillbaka hans värdefulla mynt.
Jag funderade länge på historien, och senare på dagen kom jag på att mannen hade ljugit. Vid nya förhör erkände han också att han hittat på alltsammans för att få ut försäkringspengar.
- Hur kunde du veta att han ljög farfar, frågade Tobias.
- Jo, i skolan hade jag lärt mig…..?

Visa svaret

1 2 3 4 5
Kass Mycket bra
Betyg: 2,9 Maila en vän
Startsida
Roliga historier
Fräckisar
Norgehistorier
Blondin skämt
Blandad humor
Alla barnen
Nunneskämt
Advokatvitsar
Bellman
Gåtor
Roliga gåtor
Klurigheter
Ordspråk
Ordspråk
Citat
Roliga filmer filmklipp
Roliga filmer
Häftig film
Fakta filmer
Jakt & fiske
Hem, trädgård
Filmklipp
Sök på sidan
SÖK på sidan
Skicka in
Skicka in
Kontakta oss
Gratis script
Roliga filmer filmklipp
Om oss
Partners